• Gratis verzending vanaf €50
  • Voor 14:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Home » Materiaal sieraden

Materiaal sieraden


De sieraden van Visible zijn gemaakt van twee soorten materialen “stainless steel” en “brass”. Al onze sieraden zijn 100% nikkelvrij

Brass sieraden en Silver Plated of Gold Plated

Een deel van onze sieraden collectie is gemaakt van brass materiaal + plating.  Dit betekent dat het sieraad van bv. koper is gemaakt met een dun laagje 14 karaat goud of een laagje 925 sterling zilver. 

Stainless Steel 

Stainless Steel is van zeer hoge kwaliteit! Het voordeel van Stainless Steel ten opzichte van echt zilver is dat deze van een sterker metaal gemaakt is en dus minder snel krast, het glimt meer dan zilver en is nog gladder ook. Stainless Steel is allergie en nikkelvrij waardoor eigenlijk iedereen deze sieraden kan dragen. Stainless Steel heeft de eigenschap om zeer goed de plating vast te houden voor jarenlang plezier van je sieraden!

Sieraden kunnen verkleuren door de PH-waarde van je huid.. De PH-waarde van je huid is sterk afhankelijk van je voeding, alcoholgebruik, lichaamsbeweging en/of  medicijngebruik. Deze middelen kunnen de zuurgraad van je huid beïnvloeden waardoor er een reactie kan ontstaan.

Mocht je oor geïrriteerd of ontstoken raken, doe dan je oorbellen uit. Door een irritatie kan de zuurgraad van je huid veranderen, waardoor de oorbel kan gaan oxideren en zwart kan uitslaan. Voorkom dit door je oor gaatjes goed te verzorgen, waardoor je langer plezier houdt van jouw gold/silver plated oorbellen!

DQ

Bij de collectie van Atelier Visible maken wij o.a. gebruik van bedels die gemaakt zijn van DQ metaal. DQ staat voor Designer Quality en is een soort Europees keurmerk voor kwalitatief zeer goed materiaal wat vooral gebruikt wordt om professionele sieraden mee te maken. DQ metaal is nikkelvrij en de plating is van écht zilver en écht goud.

 

Tips & onderhoud

  • Water kun je het beste vermijden. De kleur van jouw gold plated sieraden kan hierdoor vervagen of lichter worden. Wij adviseren je om je sieraden af te doen als je gaat slapen, zwemmen, douchen, sporten of een luchtje op gaat doen. Op die manier houd je de sieraden langer mooi.
  • Pas op met huidverzorgingsproducten, cosmetica en chemische middelen. Wanneer je sieraden in aanraking komen met deze middelen, kunnen ze worden aangetast met verkleuring en dofheid als gevolg. 
  • Bewaar je sieraden in een sieradendoosje of sieradenzakje wanneer je ze niet draagt. Op deze manier bescherm je jouw sieraden tegen schadelijke invloeden van buitenaf. 
  • Bewaar je sieraden niet in de badkamer. De hoge luchtvochtigheid kan je sieraden aantasten.
  • Je Stainless steel sieraad kun je reinigen met een zacht sopje (let op dat hier geen chloor in zit) en wat lauw water daarna goed droogdeppen met een zacht keukendoekje.
  • Om vuil te verwijderen uit hoekjes en gaatjes raden wij aan om een zachte tandenborstel te gebruiken (niet een die al voor het tandenpoetsen is gebruikt!) Leg eerst je sieraad in een bakje water zodat het vuil los kan weken, daarna zachtjes met de tandenborstel over de vuile plekjes borstelen.
  • Door middel van babyolie op een doekje te doen en met dit doekje voorzichtig over je Stainless sieraad heen te wrijven ziet het er weer als nieuw uit

Wij wensen je veel plezier met het dragen van onze sieraden!